teisipäev, 29. november 2005

Uued õppekavad

Uutest õppekavadest on viimasel ajal ajakirjanduses arutletud päris palju. Haridusministeerium on läinud taas repsimise teed. :S Eriti masendav on, et tahetakse vähendada reaalainete ja loodusteaduste mahtu, mis pole niigi eriti suured. Minu arust võiks noortele ikka mõtlemist õpetada. Ja meid ümbritseva keskkonnaga toimetulek ei teeks ka paha...

Aire aga juhtis mu tähelepanu veel ühele asjale - kristlikule usuõpetusele.
Ning just nimelt kristluse, mitte erinevate usundite.
Pealkirja "esivanemate pärand" taga peituvad tegelikult hoopis piiblilood. Eestlase esivanemad olid minu mäletamist mööda siiski pigem maausulised ning seega võiksid au sees olla just loodusteadused. :)

Usundiõpetus võiks pigem jääda vanematesse klassidesse, kus erinevaid kultuure ja usundeid tutvustades, tekitatakse noortes sallivust ja oskust saada aru ka meile võõrastest rahvastest ja nende kommetest.

Igatahes, kes arvab, et tundis ka ennast veidi puudutatuna, siis petitsioon asub www.petitiononline.com/evpsuv/petition.html.

2 Comments:

Blogger Unknown said...

Postimehe uudislugu ka asja kohta:
http://www.postimees.ee/301105/esileht/siseuudised/184723.php

15:00  
Blogger zeria said...

lisaksin veel, et tutvuda jõudsin vaid algklassidele mõeldud usundiõpetuse ainekavaga. Esialgu miskit hirmsat nagu ei tundunudki, eetikaosa tundus isegi heakskiidetav, piiblilood ja sellele rõhumine taunitav, kuid siis sirvisin ka metoodilisi juhendeid ja lastele mõeldud piiblilugusid sisaldavate tundide töölehti - kui see ei ole kristluse propaganda 7-9 aastastele, siis kuidas seda nimetada? Vanematele klassidele mõeldud ainekava juures kahjuks täpsemaid sisukirjeldusi pole :(

15:15  

Postita kommentaar

<< Home