teisipäev, 30. mai 2006

Tramm see sõitis tsuhh-tsuhh-tsuhh...

Sõitsin täna tipptunni ajal trammiga ja olin meeldivalt üllatunud. Lõpuks on hakanud ka Eesti trammiliiklus õiges suunas arenema. Igal juhul on võimalik trammiga saada kiiremini kui autoga. Väga hea. Kesklinna fooritsüklid tuleks ka korda teha ja ühistranspordile optimeerida ning ühissõidukirajal laiutavaid autojuhte võiks vähemalt noomitusega karistada. Ses suhtes on näiteks Göteborgi liikluskultuurini veel väga palju maad.

Tallinna ja Tartu vahel tihendati veidi ka kiirrongiliiklust. Samas on seda endiselt hädiselt vähe. Näiteks Stockholmi ja Göteborgi vahel käib kiirrong iga tunni tagant. Lisaks vähemalt sama palju aeglasemaid. Ja ma ei usu, et kahe Rootsi suurima linna vahel oleks reisijaid üle kahe korra rohkem.

Miks peaks eelistama autot või bussi, kui see on aeglasem, kallim ja ebamugavam? Ainuke põhjus on sobiva väljumisaja puudumine. Just selle pärast peakski rongiliiklust veelgi tihendama. Praegu sõidab Tartusse kohati isegi üle nelja bussi tunnis. Kui kogu see rahvas rongi panna saakski ühe väikese rongi täie. :)

2 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

01:30  
Anonymous Anonüümne said...

Hey what a great site keep up the work its excellent.
»

14:14  

Postita kommentaar

<< Home