teisipäev, 12. september 2006

Kõrvemaal matkamas

Taas kord sai Kõrvemaal natuke matkatud. Eesmärgiks peamiselt selgeks teha, kus selle suvised metsatulekahjud oma laastamistööd tegid. Telekaadritest oli mulle jäänud mulje, et tuli jõudis ka Paukjärve ümbrusesse, kuid õnneks tuli välja, et peamised Põhja-Kõrvemaa vaatamisväärsused (Paukjärv, Jussi järved ja lagendik) jäid siiski puutumata. Tuli tegi peamiselt oma laastamistööd Järvi järvedest läänes olevatel maadel ja maastikukaitsealale peaaegu ei jõudnudki. Läks seekord õnneks. :)

Selle eest on Venemäe vaatetorn vajunud ikka juba väga viltu. Pisa torn pole pooltki nii viltu. :D Ja kahjuks enam inimesi sinna ei lasta. Loodetavasti ehitatakse sinna kiiresti uus.

Matk oli aga tore. Isegi ilm soosis meid - ei saanud märjaks ja polnud ka väga palav. Loomulikult unustasime kõiksugu kaardid maha, sest me kõik ju olime seal väga palju kordi käinud. :D Lõpuks aga avastasime ennast ikkagi sealt, kus vaid mina olin käinud ja sedagi aastaid tagasi. Õnneks küll polnud eksimist karta ja jõudsime ilusti oma matkaga lõpuni. Kokku 15 km sai jalutatud. :)