teisipäev, 28. november 2006

Inglismaal kakerdamas

Kunagi ammu-ammu sai korraks ka Inglismaale põigatud. Kaasas veel viis Leedsi fänni ja üks neiu. Lisaks veel vahelduva eduga seltskonda ilmestamas mõned inglased ja ameeriklased ja prantslased jne.

Jalgpall, võib kohe öelda, läks kehvasti. Mõlemad mängud, mida Elland Road'il vaatamas käisime, olid suhteliselt masendavad ja võidulootust ei tekkinud eriti kummaski. Kahjuks oli ka staadion viimaste aegade raskuste tõttu rohkem kui pooltühi. Oma esimeseks Elland Road'i külastuseks oleks vägagi tahtnud täismaja ja võitu, kuid kahjuks pole see Championshipis mudamaadlusi pidades eriti reaalne. Üks kord me jõuame tagasi Euroopasse nii kui nii ja selle hetke nimel tasub fänn olla. :)

Taaskord pidin tõdema, et inglased on ikka imelikud. Nad on kohati metsikult kinni oma traditsioonides (vasakpoolne liiklus, punased bussid, miilid, tollid jne), kuid samas võivad olla vägagi vabameelsed. Näiteks leidsime ööklubi, mis paiknes kirikus. Kahjuks ise sinna peaole ei jõudnud, sest kui viimasel päeval otsustasime sinna minna, selgus, et just sel päeval oli see kinni. Aga väljast kogu melu kuulates tundus asi suht lahedana. Eestis ei kujutaks küll ette, et kuidagi oleks võimalik kirikust ööklubi teha. Rahvas pistaks liiga karjuma.

Vahepõikena sai käidud ära ka Liverpoolis. Eesmäegiks Korova milkbar ja soome indie. Kontsert oli lahe ja pubi ise ainuke koht, kus kogu Liverpoolis võis näha ilusaid neiusid. Arvatavasti polnud nad küll kohalikud. Liverpool ise on paras pommi auk. Ma arvan, et linnadest, kus ma käinud olen, konkureerib ta ilmselgelt koos Liège'iga kõige koledama linna tiitlile. Ainult Manchester pidi veel koledam olema...

Kõige paremini võtab Liverpooli elu olu kokku tähelepanek, et kõik asjad on kas kettidega tänava külge keevitatud, kaaluvad vähemalt kaks tonni või on ära varastatud. Isegi turvakaamera oli ära trellitatud, et keegi seda ära ei varastaks. Rääkimata siis trellidest kirikute ja muude majade kõikidel akendel. Terve linn oli keelu- ja hoiatussilte täis. Iga hetk tundus, et võime suvalise asja eest trahvi saada (parkimise eest muidugi saime ka). Peatänavalt olid pooled kivid ära varastatud ja selle asemel tee betooniga valatud. Oi, ja inimesed. See oli ikka omaette ooper, kui koledad nad ikka olid. Me kõndisime 12 tundi vahelduva eduga linna peal ringi ja kogu selle ajaga suutsime leida kõigest 3 suht kena neiut.

Uue spordiala õppisime ka Liverpoolis ära - kanuu polo. Segu veepallist ja polost. Võistkonnad lasevad basseinis kanuudega ringi ja üritavad palli väravasse visata. Mõned olid päris osavad teistest üle sõitma ja ühe käega aerutama. Peaks maaletoojaks hakkama. :)

Leedsis tagasi oli kohe kergendav olla. Linn oli ilus, inimesedki kohe palju ilusamad ja kogu olemine rõõmsam. Aga eesti neiude vastu ikka ei saa keegi.

Mõningad pildid.

1 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Hi colleagues, hоw iѕ the whole thing,
and what уou would like to say on the topic of this post, in my view
its genuіnely remаrkable designеd
for me.

my homepage :: www.2applyforcash.com
Have a look at my site - payday loans online

19:11  

Postita kommentaar

<< Home