esmaspäev, 12. detsember 2005

Personaalne reklaamindus

Personaalne reklaamindus e pähe määrimine

Täna õhtul tabas mind väike üllatus. Ukse taga oli kolm varases teismelise-eas neiut ja tahtsid müüa kosmeetikat. Otse laost. Õnneks ma ennast just eriti tihti ei puuderda ja ripsmeid ka ei värvi nii et see asi jäi sinna paika. :)

Aga häirib see, et nüüd tullakse ka juba koju igasugu asju pähe määrima. Vanasti ikka üritati seda vaid telefoni teel teha. Lastele võib see muidugi olla heaks võimaluseks veidi taskuraha teenida, kuid minu arust on see ikkagi inetu ja rikub privaatsust. Lisaks ei tea ju kunagi, mis kvaliteediga asju sulle nii moodi ukselt pähe määritakse. Ja vaevalt, et sealt pealt käibemaksu makstakse. Nii et mina eelistan siiski poest oma asju osta.

1 Comments:

Blogger zeria said...

No räägime siis sellest, mis oli vanasti. Ameerikas hakkasid ju, kui ma ei eksi, siis kuue-, seitsmekümnendatel liikuma ukselt uksele Avon´ja muud Ladyd. Enamjaolt vist koduperenaised, kes sellega endale taskuraha teenisid. Enne seda aga liikusid ju rändkaupmehed - harjuskid kõikjal (enamasti küll meessoost) ja müüsid mida iganes kellele iganes just sellisel moel. Maapiirkondadesse moekaup ju muul moel poleks jõudnudki :) Meenutagem veel ka üheksakümnendaid, mil käidi nii kodudes kui kontorites pakkumas igasugu erilist "saasta" alates vibreerivast massaazipadjast lõpetades elektrilise topieemaldajaga. Nii et pole selline "personaalne reklaamindus" mingi uus asi ehk siis kõik uus on unustatud vana. See, et sina kosmeetikat ei tarbi (või kui tarbid, eelistad seda poest osta) oli vaid nende tüdrukute ebaõnn :)

12:54  

Postita kommentaar

<< Home