teisipäev, 29. november 2005

Uued õppekavad

Uutest õppekavadest on viimasel ajal ajakirjanduses arutletud päris palju. Haridusministeerium on läinud taas repsimise teed. :S Eriti masendav on, et tahetakse vähendada reaalainete ja loodusteaduste mahtu, mis pole niigi eriti suured. Minu arust võiks noortele ikka mõtlemist õpetada. Ja meid ümbritseva keskkonnaga toimetulek ei teeks ka paha...

Aire aga juhtis mu tähelepanu veel ühele asjale - kristlikule usuõpetusele.
Ning just nimelt kristluse, mitte erinevate usundite.
Pealkirja "esivanemate pärand" taga peituvad tegelikult hoopis piiblilood. Eestlase esivanemad olid minu mäletamist mööda siiski pigem maausulised ning seega võiksid au sees olla just loodusteadused. :)

Usundiõpetus võiks pigem jääda vanematesse klassidesse, kus erinevaid kultuure ja usundeid tutvustades, tekitatakse noortes sallivust ja oskust saada aru ka meile võõrastest rahvastest ja nende kommetest.

Igatahes, kes arvab, et tundis ka ennast veidi puudutatuna, siis petitsioon asub www.petitiononline.com/evpsuv/petition.html.

esmaspäev, 28. november 2005

Reklaam

Ja veel üks lahe link - www.brandnewtelly.com/mindshare/
Vot selline peab üks õige reklaam olema. :p

Riisipere express

Rong see sõitis tsuhh-tsuhh-tsuhh...

Laupäeva õhtul käisin Märdi ja tema elukaaslase sünnipäeval. Rongis. :D Reis Riisiperre ja tagasi möödus lausa välgukiirusel ning oleks võinud isegi pikem olla. Kuigi mõnele kodanikule piisas ka sellest. :p Riisiperes jõudis pikema WC peatuse jooksul veel hulgi lumesõda mängida, poes alkohoolseid tagavarasid täiendada ja isegi väike ilutulestik korraldada.

Väga lahe idee igal juhul! :)

Georg

Reedel käisin vaatamas muusikali Georg. Varasemate harvade kordadega, kui olen Linnahalli sattunud mõnda muusikali vaatama, olen iga kord lahkunud raha maitse suus. See kord oli teisiti. Matvere lummas publikut ja lõpuks plaksutas terve saali täis püsti seistes. Peaosalise valik läks igal juhul väga täkkesse.

Palju oli muusikali vaatamas loomulikult vanemat publikut, kellele Georg Ots kindlasti üheks legendiks ja eeskujuks oli. Mina olen küll liiga noor, et seda omaaegset vaimustust jagada. Aga sellegi poolest mulle meeldis. :)

Kiidusõnad ka selle eest, et ikkagi eesti oma asi.

Kirimale

Vaikselt hakkavad otsustavasse faasi jõudma Eesti VII esivõistlused males e-postiga.
Ja mul on täitsa võimalik veel tulla Eesti meistriks. :)
Võitjaks tuleb arvatavasti 9 punktiga. Ja kahest viimasest partiist on mul täitsa lootus saada 1,5 punkti kätte. Lisaks peaksin siis ka teistkordselt täitma meistri normi.

Võistkondlikuks meistriks me Reval-Sport'iga juba tulime (www.kirimale.ee/voistlused/14meesk.htm).

www.kirimale.ee

Tehas

Üks lahe link ka mu õekeselt.
www.tehas.ee

Siilike udutab

Mu kallis väike õeke hakkas blogi kirjutama (Teelekese seiklused).
Ega mina saa siis ka kehvem olla. :)

Nii siis otsustasin ka seda ilmatumat veebiavarust risustama hakata. Pigem võib-olla enda jaoks. Et kunagi aasta lõpus saaks lugeda ja meelde tuletada, mille vahvaga sai aasta jooksul tegeletud. Tihti peale ju küsitakse, et mis põnevat sa vahepeal ka teinud oled. Haugi mäluga ei tule alati kõik kohe meelde. Nüüd siis vähemalt väike piilumise koht olemas...