reede, 29. september 2006

Ilves presidendiks

Nüüd on siis see mudamaadlus läbi.
Kui hästi või halvasti, näitab aeg. Võib ju diskuteerida, et Ilvesel jääb natuke soliidsusest puudu, kuid välispoliitikas on ta sama tugev, kui oli Meri. Ja peale viit aastat vaikeelu tuleb kindlasti kasuks Eestit taas natuke ka maailmakaardil näidata.

Ja õnneks saab üks teine vanainimene nüüd oma auga ära teenitud pensionile minna. Vaeseke ei osanud Reiljani/Savisaare surve all kuidagi toime tulla.

Tegelikult ei olnud need valmised ju Ilvese poolt või Rüütli vastu hääletamine, vaid eelkõige just RRP (Savisaare/Reiljani pakt) vastu. Õnneks kaine mõistus võitis.

Samas tõi üks mu töökaaslane välja huvitava mõtte, et kui võib-olla ei tulnud Ilvese võit paremerakondade toetajatele siiski kasuks. Oleks võitnud Reiljan/Savisaar, oleks rahva enamus olnud vägagi närvis ja kevadistel Riigikogu valimistel oleks REljanile/Savisaarele koht kätte näidatud. Nüüd aga on oht, et jäädakse liigselt loorberitele puhkama. Eks näis...

Kaotada aga mõned mehed kohe üldse ei oska.
Reiljan: "Ma ei õnnitlenud Ilvest logistilise vea tõttu. Ta läks teisele poole".
Kuidas saab üks inimene nii lolli juttu ajada? Loomulikult ei saanud ta Ilvesega kokku põrgata, kui ta võimalikult kiiresti saba jalge all vastassuunas jooksis. Ja selline inimene on veel minister... :S