neljapäev, 26. aprill 2007

Matemaatika riigieksam kohustuslikuks!

Just!
Matemaatika riigieksam peab igale keskkoolilõpetajale olema kohustuslik.
See näitab inimese elementaarset mõtlemisoskust ja isegi kõige paandumatel humanitaaridel peab see olemas olema. Muidu lihtsalt ei tule elus toime.

3 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

ja eesti keel ja ajalugu ja geograafia ja kirjandus ja võõrkeel ja füüsika ja bioloogia ja filosoofia

10:15  
Anonymous Anonüümne said...

No ma ei tea. Keskkooli tasemel matemaatikat kui sellist yhel keskmisel naisterahval v2hemalt kyll elus vaja ei l2he... m6tlemisoskus ja loogika? Kui palju mata eksam seda nyyd n2itab? Kas see, kui ma saan mata eksamil 26 punkti, n2itab, et puudub m6tlemisoskus ja loogika? V6i n2itab see hoopis seda, et k2isin humanitaarklassis, kus oli n6rk 6petaja ja v2he tunde?

Igaljuhul, paljusid asju n2gin ma sellelsamusel riigieksamil esimest ja viimast korda. V6ibolla mul on selle v6rra kuidagi halvem elu, aga ise kyll seda ei v2idaks. Olen m6elnud viimasel ajal, et tegelikult ei m2leta sellest v2hesest keskkooli mataprogrammistki midagi, mis sai l2bitud. V6ibolla p6hikooli tasemel tean asju.. Sellega saab elatud kyll:)

Pigem on ajalugu ja geograafia t2htsamad, kui m6elda t2nap2eva globaliseeruvale maailmale. Ja enda heaolu huvides oleks hea veidi teada ka fyysikast ja bioloogiast, aga j2llegi, kas syvendatult ja palju?
Keelteoskus on ka v2ga t2htis ja ilmselt aina t2htsamaks muutub.

Kirjandus. Taani koolide 6ppeprogrammides sellist ainet n2iteks yldse pole. Ja nad pidid olema maailma k6ige 6nnelikum rahvas sealjuures... riik on ka edukas.
Nii et kas v6imalikult paljude teemade v6imalikult h2sti teadmine on tegelikult k6ige t2htsam?
(No tegelikult olin ma lugemishuvilise inimesena v2ga shokeeritud seda uudist kuuldes, et kuidas nad ei teagi, kes on Saint-Exupery v6i Sartre v6i Bulgakov... ega kiida seda iseenesest heaks:P)

Ja veel. Inimesed on oma v6imetelt-huvidelt erinevad ja j22vad seda ka alati olema. Paljud head "matemaatikud" n2iteks ei suuda kirjutada head kirjandit v6i 6ppida h2sti v66rkeelt r22kima. V6i pole n2iteks v2ga head esinejad-k6nepidajad. M6tlemisoskus v6i intelligentsus pole ainult matemaatika! Ja humanitaariinimesena ei pea ma 6igeks, et matemaatilist v6imekust verbaalse v6i sotsiaalse v6imekuse ees niimoodi esile t6stetakse.

Mata polnd just mu tugevam kylg, aga head kirjatykid v6i kiire keele6ppimine n2itavad ka m6tlemisv6imet ja loogika olemasolu. Voh :)

01:24  
Blogger Maria said...

Väga vabandan, kuid olete Te ikka seda eksamit ise näinud?
Matemaatik riigieksam ei ole tehtav. rvan üldse, et eksam on oskuste kontroll ning sellesk ei peaks mitmeid kuid midagi pähe tuupima.
Matemaatika riigiekasm on nii raskesk läinud, et isegi matemaatika õpetajatel on nende lahendamistega probleeme.
Eksam peaks koosnema ikkagi asjadest, midaõpitakse koolis mitte ülikoolis.

23:40  

Postita kommentaar

<< Home