esmaspäev, 1. oktoober 2007

xDream

xDream'i hooaeg ka salapäraselt läbi saanud. See aasta taas veidi edukamalt, kui eelmine - kokkuvõttes 30. koht. Hooaja esimene pool oli küll veidi parem, kui teine.

Veidi rutiinseks on kogu see xDream muutunud. Keila-Joa etapist jäigi kirjutamata, sest minu jaoks ei olnud seal midagi uut. Ainus põnev asi oli meie Skype'i võistkondade vaheline võistlus. Alguses saime teistel eest ära, kuid lõpus hakkasime väsima ja peale paari minu vale valikut, said teised meid kätte ja möödagi. Selleks hetkeks olime suhteliselt kustunud ja ma ei näinud kuidagi, kuidas suudaksime teistel kannul püsida. Eelviimasesse punkti jõudsimegi kolmandatena. Siis aga parim jooksumeeskond eksis rajavalikuga ja viimasesse punkti jõudsime teise Skype'i võistkonna kannul. Punkt oli peidetud järsaku keskele. Kuna punkti polnud ülevalt näha siis nii mõnigi võistkond tammus seal üleval nõutult. Mina aga otsustasin kiirelt järsakust alla hüpata ja veidikese turnimise järel sain ka punkti kätte. Esimesena Skype'i võistkondadest. Nüüd läks ilgeks lidumiseks, et viimase 500 meetri peal keegi meist enam mööda ei saaks. Lõpuks lõpetaski kolm Skype'i võistkonda ühe minuti sees. Päris põnev oli ja üllatav, et me sealt ikkagi võitjatena väljusime.

Viimane etapp oli Põlva lähedal Moostes. Märdi asemel oli meil see kord täiendus Rootsimaalt - Linus. Algus läkski päris hästi ja kanuus tegime väga kõva tööd. Linus on pikalt orienteerumisega tegelenud nii et jooksus võttis ta juhtimise enda kätte. Me Erkiga vaatasime, et kuidagi kannul püsisime. Aga hea lihtne oli joosta, kui ei pidanud ise väga kaarti lugema. Jooksu lõpus tegime ikkagi paar viga raja valikuga ja teised Skype'i võistkonnad said meile järele. Viimane ratta osa läks lisaks väga vaevaliselt. Linus oli ilmselgelt väsinud ja ka mina ei suutnud enam kaardilugemist üle võtta. Nii tegime paar päris suurt viga. Finishis siiski Skype'i võistkondadest teisena ja napilt ka enne WetReam'i.

Mooste etapp oli taas ka veidi põnevam. Ilus sügismaastik pakkus palju teevalikuid ja ilm oli suurepärane. Lisaülesanneteks sai ronida köiel üle jõe ja puu otsa, traktori kumme veeretatud ja kõige lahedama asjana mööda Mooste mõisa ruume ronitud ja lõpuks finishisse mööda köit laskutud.

Eks paista, mis järgmisest aastast saab. Praegu on küll väike tüdimus, aga mingit sporti peab ju tegema. Ja see on motivaatoriks, et ennast natukenegi vormis hoida. :)