pühapäev, 4. oktoober 2009

Heade aegade eliit

Postimehe AK's kirjutab Tõnis Saart, kuidas Eestis on välja kujunenud heade aegade eliit, keda iseloomustab ülim enesega rahulolu. Arvatakse, et kõik on valmis ja enam midagi tegema ei pea. Kui see mentaalsus jääb püsima, pole varsti Balti tiigritest enam haisugi.

"Ühiskonnas on tunda igatsust teistsuguse eliidi järele - see on soov spetsialistide eliidi järele, kes sisendaks mingit kindlust, kellel oleks mingi plaan, kellel oleks kompetents."

Paljuski võtab see artikkel kokku ka minu poliitilised veendumused. Raske on praegu ühtegi erakonda toetada. Võimuparteid pole ilmselgelt majanduskriisiga toime tulnud. Neil puudub plaan. Asjadel on lastud lihtsalt minna nii nagu nad lähevad. Viis aastat tagasi, oleks tulnud vähendada kiiresti valitsussektori kulutusi ja rohkem investeerida innovatsiooni, haridusse ning reaalteadustesse.

Samas puudub praegu Reformierakonnale või IRL'ile alternatiiv. Keskerakond on ilmselgelt liiga populistlik ja üdini korrupeerunud; sotside maailmavaade pole minule; rohelistel ei tundu jõudu olevat, et reaalselt midagi ära teha. Oleks vaja midagi uut. Oleks vaja spetsialiste, kellel on ideid, kellel on plaan, kellel on tahtmine. Kahjuks aga sellised inimesed poliitikasse ei tiku...

Õnneks ei ela ma aga Tallinnas ja seega saan vabalt hääletada kohalike valimisliitude poolt. :)

Tõnis Saarts: "Täissöönud ja rahulolev heade aegade eliit"