pühapäev, 30. august 2009

Ilus on maa, mida armastan!

Pea vahetus

Uku Uusber "Pea vahetus"
Lavastaja: Uku Uusberg
N099

Kaks vana koolikaaslast saavad taas üle pika aja kokku raudteejaama ootesaalis. Tekib elav ja terav filosoofiline arutelu vanade aegade mälestuseks. Mis on elu? Mis surm? Kas elu mõistmine aitab mõista ka iseend? Mis oleks kui saaks käia ringi kellegi teise peaga. Laenata talt mõtteid. Või vastupidi - omada kellegi teise südant. Kas noored suudavad mõista vanasid? Aga vanad noori?

Suurepärane dialoog Märt Avandi ja Priit Võigemasti esituses. Dialoog täis tihedat teksti ja elufilosoofiat. Ja taustaks lihtsalt suurepärane koor - sünergia näitlejatega on võimas. Etendus, mida peab kogema - kuulama ja tunnetama.

Andres Laasik: "Kirjanik aetakse teatrist välja"
Anneli Hallik: "Kammerkoor taastas harmoonia vanade sõprade vahel"
Meelis Oidsalu: "Pea vahetus, pea kaotus?"

Sildid:

laupäev, 29. august 2009

Nädala tsitaat

"Kui nüüd talvel teatrid jälle tubades mängima hakkavad, panen teatrisse musta ülikonna ja valge särgi selga ning lipsu ette. Et irriteerida moodsa teatrikunsti demokraatlikku vaimu."
Kalev Kesküla

reede, 28. august 2009

Kuidas interneti maailm sind näeb?

Mine http://personas.media.mit.edu/personasWeb.html ja vaata järele. :)

What makes a great software engineer?

Nicholas C. Zakas: "What makes a great software engineer?":
* Always do it the right way
* Be willing to suffer
* Never stop learning
* Share your knowledge
* Lend a helping hand
* Take your time

neljapäev, 27. august 2009

Kon-Tiki

Thor Heyerdahl "Kon-Tiki"
Lavastaja: Toomas Hussar
Mängukoht: Käsmu meremuuseumi rand
MTÜ Kaks Musketäri

Neli meest otsustavad teadusliku hüpoteesi kinnitamiseks sõita parvega üle Vaikse ookeani. Teoreetiliselt peaks kõik hästi minema. Sõit, kus kõik päevad on ühesugused ja mööduvad ilma, et midagi tegelikult juhtuks. Meeste ainsaks tegevuseks on elu üle filosofeerimine. Vastamaks küsimusele, miks nad üldse on seal parvel?

Kerge suvine etendus, mida ei päästnud isegi mängukoht. Õigeks filosofeerimiseks ei läinudki ning etendusel puudus kuidagi hoog. Ka häiris mikrofonide kasutamine. Nagu nad isegi lavalt ütlesid: "Võib-olla oleks olnud mõttekam jääda koju diivanile lesima..."

Margit Tõnson: "Mere peal ja mere pärast. Toomas Hussari "Kon-Tiki""
Andres Laasik: "Viikingid läksid Käsmust hea õnne peale merele"
Andres Pulver: "Käsmu rannas tehakse rahulikku teatrit"

Sildid:

pühapäev, 16. august 2009

Thinking outside of time

"When you start thinking about what time is, you can get in a bit of state where you think, "Hey, I'm losing it here," — because you cannot think outside of time. Time is part of how we experience the universe. Trying to think of before there was time, well, you're already in trouble because you're thinking "before," which is a way of measuring time. It's very easy to get yourself into a bit of a tangled mental state. I have to go get a large glass of wine at that point."

Brian Clegg
What Came Before the Big Bang?