kolmapäev, 22. september 2010

e-raamat tulgu!

Lahe on lugeda, et vähemalt mõni kirjanik ei karda e-raamatuid (ja piraatlust) ning vastupidi ootab kunas e-raamatute publitseerimine lihtsamaks muutub.

Aapo Ilves: "e-raamat tulgu!"

esmaspäev, 20. september 2010

Miks me ei taha olla insenerirahvas?


"Nii peame vähendama laste hirmu reaalainete, eriti matemaatika ees, seostades seda rohkem tegeliku eluga. Lastele on vaja näidata, kuidas töötab maailm – sealhulgas tehnoloogia ja majandus – ning kuidas reaalteadused on selle kõige aluseks. Ja maailma mõistmisest tulenev rahuldus on abiks ka sada protsenti humanitaarsete ambitsioonidega inimestele."

Sildid:

neljapäev, 9. september 2010

Üksiolemise tulevik

Daniel Vaarik: "Üksiolemise tulevik"

"Muutused on paratamatud ja me peame välja mõtlema, kuidas nendega hakkama saada. Võib arvata, et sarnaselt suurte institutsioonidega, kes loobuvad osaliselt oma infot kaitsmast, muutub ka üksikisikule tähtsamaks just selle kaitsmine, mis on talle kõige olulisem, ning selle nimel laseme ilmselt lahti suure osa infost, mille kaitsmine meile enam nii oluline pole."

Sildid:

teisipäev, 7. september 2010

Live News Project

Aleksandr Dzjuba "Live News Project"
Mängukoht: Rotermanni Aatrium
Vene Teatrikool

19-tunnine performance, kus noored näitlejad tõlgendasid reaalajas maailmauudiseid. Kuigi pigem toimus seal ruumis lihtsalt happening ja konkreetse uudise tõlgendamisest sain mina aru aint vahest harva.

Kogu selle kaose ja müra taustal oli seal samas midagi hästi turvalist, hästi rahustavat. Mõnus oli lihtsalt suvaliselt seina ääres istuda ja jälgida, mis su ümber toimub. Lisaks oli see suurepärane integratsiooniprojekt - näitlejad olid nii eestlased kui venelased ja sama ka publik.

Janar Ala: "Näitlejad meediapartisane improviseerimas"

Sildid:

pühapäev, 5. september 2010

Oli üks suveõhtu...



reede, 3. september 2010

Kõige ägedamad malelauad