pühapäev, 30. juuli 2006

Rogain

Rogain toimus sellel korral Harku valla maadel, stardipaigaks Keila-Joa. Imelikult läks see võistlus. Jõudu ei olnud ja orienteeruda ei osanud. Kahtlaselt palju tuli neid orienteerumisvigu. Väsimus? Paljuski aitas kaasa kindlasti suhteliselt nigel mõõtkava ning kaardi trükkimine loode-kagu suunaliselt (mitte põhja-lõuna nagu tavaliselt). See muutis suunataju kohati raskeks ja nõudis pidevat kompassi kasutamist. Korra suutsime ka nii ära eksida, et mul polnud õrna aimugi, kus me oleme. Pool tundi ragistasime siis läbi võsa, mööda loomaradu, et kuskile turvalisse kohta välja jõuda. Lõpuks panimegi end kaardile tagasi, aga aega ja jõudu läks sinna piisavalt.

Peale nelja tundi olid jalad igal juhul juba suhteliselt väsinud ja villis. Avastasime, et olime oma võimeid tugevalt üle hinnanud, punkte vales järjekorras võtnud ning tänu sellele jäi tagasi teel vaid üks punkt ette. Olime lootnud jõuda teha tunduvalt suurema kaare.

Turbaväljal oli päris naljakas joosta. Kõige pealt me muidugi ei saanud üle kraavi, mis meid sellest eraldas. Siis sai väike purre ehitatud, millest aga polnud absoluutselt kasu, sest see lihtsalt vajus mutta. Kuidagi saime siiski üle hüpatud. Turbaväljal jooksmine oli nagu liivas jooksmine, ainult et lisaks kogu jalgaalune vetrus.

Kokkuvõttes 78 punkti ja koht kuskil tagumises pooles.
Tulemused.