reede, 29. september 2006

Ilves presidendiks

Nüüd on siis see mudamaadlus läbi.
Kui hästi või halvasti, näitab aeg. Võib ju diskuteerida, et Ilvesel jääb natuke soliidsusest puudu, kuid välispoliitikas on ta sama tugev, kui oli Meri. Ja peale viit aastat vaikeelu tuleb kindlasti kasuks Eestit taas natuke ka maailmakaardil näidata.

Ja õnneks saab üks teine vanainimene nüüd oma auga ära teenitud pensionile minna. Vaeseke ei osanud Reiljani/Savisaare surve all kuidagi toime tulla.

Tegelikult ei olnud need valmised ju Ilvese poolt või Rüütli vastu hääletamine, vaid eelkõige just RRP (Savisaare/Reiljani pakt) vastu. Õnneks kaine mõistus võitis.

Samas tõi üks mu töökaaslane välja huvitava mõtte, et kui võib-olla ei tulnud Ilvese võit paremerakondade toetajatele siiski kasuks. Oleks võitnud Reiljan/Savisaar, oleks rahva enamus olnud vägagi närvis ja kevadistel Riigikogu valimistel oleks REljanile/Savisaarele koht kätte näidatud. Nüüd aga on oht, et jäädakse liigselt loorberitele puhkama. Eks näis...

Kaotada aga mõned mehed kohe üldse ei oska.
Reiljan: "Ma ei õnnitlenud Ilvest logistilise vea tõttu. Ta läks teisele poole".
Kuidas saab üks inimene nii lolli juttu ajada? Loomulikult ei saanud ta Ilvesega kokku põrgata, kui ta võimalikult kiiresti saba jalge all vastassuunas jooksis. Ja selline inimene on veel minister... :S

neljapäev, 28. september 2006

Peale pesu mõistatus

Üks põnevamaid asju on peale pesupesemist mõistatada, kas pükstetaskusse ununenud paber oli vajalik või mitte.

Üldiselt - kui see juba ununes, siis oli see ka vajalik.

Eetrivaikus

Hetkeline eetrivaikus on tekkinud peamiselt sellest, et lihtsalt pole midagi öelda.
Või siis kohati natuke oleks ka. Igal juhul pole ma suutnud end juba mõnda aega kokku võtta ja kirjutamiseks arvuti taha maanduda. Võib-olla ei peagi...

pühapäev, 17. september 2006

Lävendipõhine vastuvõtt

Tartu Ülikooli viimaste aegade suurim ämber on ilmselgelt lävendipõhine vastuvõtt. Nii haigele ideele ikka annab tulla. Ma saan muidugi aru, et nad on paanikas, et enamus Põhja-Eesti noori eelistab järjest rohkem ja rohkem Tallinna ülikoole, kuid selline tudengite värbamine vaid pärsib õppetegevust.

Kaks head näidet:
* Juba teist aastat ei mahu matemaatika-informaatika teaduskonna tudengid loengutesse ja harjutustundidesse ära. Istutakse trepil, akna laudadel jne. Edukast õppetööst ei saa nii ju juttu ollagi. Süüdi lävend, mis seatud ilmselgelt liiga madalale.

* Eesti keele ja kirjanduse õppijad. Lävendil arvestati 50% riigieksamite tulemusi ja 50% koha peal sooritatud testi tulemusi. Test aga osutus ootamatult raskeks ning ükski tudeng ei ületanud lävendit. Riigi eelarvelised kohad on olemas, tudengid ka olemas, kuid kedagi nendele kohtadele võtta ei saa. Nii need vaesekesed õpivadki nüüd kõik oma raha eest. :(

Tuntud ja tundmatu

Me tunneme paljusid,
kes ei tunne kedagi,
kes tunneks kedagi,
kes toetaks Rüütlit.

neljapäev, 14. september 2006

Ilves Presidendiks!

http://www.ilvespresidendiks.net/

Anna ka oma hääl!

Hetkel 18830 toetushäält. :)

teisipäev, 12. september 2006

Kõrvemaal matkamas

Taas kord sai Kõrvemaal natuke matkatud. Eesmärgiks peamiselt selgeks teha, kus selle suvised metsatulekahjud oma laastamistööd tegid. Telekaadritest oli mulle jäänud mulje, et tuli jõudis ka Paukjärve ümbrusesse, kuid õnneks tuli välja, et peamised Põhja-Kõrvemaa vaatamisväärsused (Paukjärv, Jussi järved ja lagendik) jäid siiski puutumata. Tuli tegi peamiselt oma laastamistööd Järvi järvedest läänes olevatel maadel ja maastikukaitsealale peaaegu ei jõudnudki. Läks seekord õnneks. :)

Selle eest on Venemäe vaatetorn vajunud ikka juba väga viltu. Pisa torn pole pooltki nii viltu. :D Ja kahjuks enam inimesi sinna ei lasta. Loodetavasti ehitatakse sinna kiiresti uus.

Matk oli aga tore. Isegi ilm soosis meid - ei saanud märjaks ja polnud ka väga palav. Loomulikult unustasime kõiksugu kaardid maha, sest me kõik ju olime seal väga palju kordi käinud. :D Lõpuks aga avastasime ennast ikkagi sealt, kus vaid mina olin käinud ja sedagi aastaid tagasi. Õnneks küll polnud eksimist karta ja jõudsime ilusti oma matkaga lõpuni. Kokku 15 km sai jalutatud. :)

neljapäev, 7. september 2006

A Million Thanks!

Airelt: A Million Thanks

5467 and counting...

esmaspäev, 4. september 2006

Digi, digi, digi, noh!

http://www.youtube.com/watch?v=DmuuuDIO2xI