teisipäev, 19. juuni 2007

Kaks Paidet

Nädalavahetusel viibisin Paides. Eestimaa süda tervitas mind mitmepalgeliselt. Reede õhtul üritasime kuskilt süüa saada. Kõik poed olid loomulikult selleks ajaks juba kinni. Kohalikus kõrtsus tümpsus kõrvulukustav muusika ja ühtki hingelist polnud näha. Otsustasime igaks juhuks hoiduda. Kuna rohkem alternatiive polnud, olime sunnitud leppima kiirtoidu ja vahupeoga keskväljakul. Kiirtoiduputka ümber oli ehitatud midagi lava taolist, mõned lauad, palju vahtu ja teismeliste disko. Keskmine vanus kippus seal olema nii neljateistkümne ümber. Vaesed ümberkaudsed elanikud igal juhul, kes selle lärmiga kohe kindlasti sõba silmale ei saanud.

Hommik aga tervitas Paidet päikesepaiste ja kohvilõhnaga. Linn oli kui ümber sündinud. Kohvikus olid keelt alla viivad saiakesed, viimase aja parim capuccino, värsked ajalehed ja lahked teenindajad. Ka lõuna ajal pizzat süües täheldasin, et Paides suudetakse palju põnevamaid välja mõelda. Tallinnas levinud Peetri pizza on ikka väga igava valikuga. Muidugi meeldib mulle ameerika stiilis pizza veidi rohkem ka, kui itaalia oma.

Huvitav, kas kõik Eesti väikelinnad on selliselt kahepalgelised - öösel möllavad teismelised, päeval idülliline väikelinna elu...