teisipäev, 27. veebruar 2007

Võtme seadus

Kui sul on kolm võtit ja üks lukk, siis suure tõenäosusega keerab seda lukku kuues võti.

esmaspäev, 26. veebruar 2007

Sortsid

Fjodor Dostojevski "Sortsid"
Lavastaja: Hendrik Toompere jr
Draamateater

Klassika moodsas kuues. Algus on raske - tegelasi liiga palju, nende omavahelised suhted raskesti tabatavad, sündmustik hoomamatu. Aga vaikselt hakkas kogu sündmustik teatavaid arusaadavaid pöördeid võtma. Kindlasti tuleks kasuks enne ka raamatu lugemine.

Vene klassikad tunduvad minu jaoks peamiselt Linnateatrisse kuuluvat. Aga tore on tõdeda, et ka Draamateater hakkab taas jalule saama ja julgetakse katsetada. Näitlejatest paistab silma Mait Malmsten, kuid ka teised teevad huvitavaid rolle. Veidike on hakanud mind häirima vaid Ain Lutsepa rollide ühetulbalisus - pidevalt poolearulised joodikud. Mõjub ülemängituna.

Kokkuvõttes mulle meeldis, kuidas oli seotud vana klassika ja moodne teater. Soovitan.

Merit Kask: "Arusaamatu revolutsiooni nimel"

Sildid:

Teatriblogi

Mõtlesin, et peaks oma blogile mingi väikese omanäolise temaatika juurde pookima. Tihti on mult küsitud, mida head teatris on, mida tasuks vaatama minna. Aeg-ajalt olen siin niigi kirjutanud tükkidest, mida näinud olen. Nüüd siis katsun kõik vaadatud etendused kirja saada. See ei tähenda, et ma muudel häirivatel või lustakatel teemadel ei peatuks. Huvitav, kas eestis juba mõni päris teatriblogi on?

Sildid:

Orienteerumine

On tore ikka ja jälle avastada, et võõrastes linnades orienteerumine pole mulle probleemiks. Nädalavahetusel sai Vilniuses tiirutatud. Kaardilugejateks inimesed, kes ei osanud mulle midagi konkreetset öelda ei selle kohta, kus me asume, või kuhu peaks minema. Nii sõitsingi intuitsiooni järgi. Igal juhul tegin pidevalt mingeid imelikke pöördeid, kuid pärast pilku kaardile visates selgus, et olime täpselt seal, kus vaja. Eriti naljakas oli, kui keerasin suvaliselt mingile eriti kitsale ja pimedale tänavale ja avastasime, et järgmine teede rist oli just see, mida meil vaja oli. :)

Kogemused või õnn?

reede, 23. veebruar 2007

Mis mõttes Seesam?

Kõne Seesami müügiosakonna numbrile.
Mina: "Tervist! Kas te oskate öelda, kas Tallinnas on kuskil veel lisaks kesklinnale Seesami esindusi?"
Tibi: "Täna on kõik esindused kella kahest kinni"
Mina: "Aga oskate te öelda, kas Baltimaades sõites on rohelist kaarti vaja?"
Tibi: "Me oleme valve telefon, me ei vasta küsimustele"

Et siis mis mõttes?

Ühistu juhatuses

Ükski heategu ei jää karistamata.
Esmaspäeval käisin pahaaimamatult ühistu koosolekul. Üritasin võimalikult vaikselt oma prantsuse keele harjutusi lahendada ja mitte silma torgata. Siis aga hakati juhatuse liikmeid valima ja avastati, et just minu trepikojast pole kedagi juhatuses. Kahjuks üks juhatuse liikmetest tunneb mind ja loomulikult oli tal vaja mind esile tuua. :D Kuna rohkem vabatahtlikke polnud ei õnnestunud mul kuidagi tagasi puksida ja nii ma nüüd oma maja ühistu juhatuses olengi. Loodetavasti ei kaasne sellega liigseid kohustusi ja samas on hea teada, mis majas toimub. :)

Organiseerimine

Uhh. Organiseerimine on ikka raske.
Tihti peale küll asjad lõpp kokkuvõttes laabuvad nagu iseenesest, aga vahest tuleb enne seda hulgim vaeva näha. Võib-olla selle pärast ma viimasel ajal olengi hoidunud ise midagi organiseerimast - lihtsam on, kui ei pea ise vastutama ja muretsema kõigi asjade pärast. Samas tihti peale on nii, et kui ise ei tee, ei tee keegi. Ja nii juthubki endiselt, et midagi ma aeg-ajalt ikka korraldan. :)

pühapäev, 18. veebruar 2007

Lahkunu

Peale pikaajalist edukat teenistust, kuid viimasel ajal mitmete ravimatute haiguste käes vaevelnud, minu pikaaegne truu kaaslane Nokia 3210 on meie hulgast nüüdseks lõplikult lahkunud. Olgu elu talle ilus mobiilide paradiisis.



Asemele sai valitud Nokia 6230i. Loodetavasti saab temastki hea tööloom. Kuid viimaste aastate trende vaadates tundub, et enam ei tehta nii vastupidavaid telefone kui omal ajal. Millegi pärast ma ei usu, et mu uus telefon kuut aastat vastu peaks. Aga mine tea. :)

Kirik ööklubiks

Sügisel Leedsis käies olin veidi üllatunud, et vanasse kirikusse oli tehtud ööklubi, kus peeti süngema alatooniga pidusid. Kahjuks ise me tol korral sinna ühelegi peole ei jõudnud, kuigi huvi oli olemas.
Tuleb aga välja, et mujal Euroopas pole see üldse haruldane, et kirikud leiavad endale uue funktsiooni. Täpsemalt pajatab Eesti Ekspress - "Vana kiriku uus rakendus - ärimaja".

laupäev, 17. veebruar 2007

Snowtubing on lahe

:)

Otepääl...


teisipäev, 6. veebruar 2007

Klubidevahelised meistrivõistlused males

Nädalavahetusel sunniti mind malet mängima. :)
Esindasin Eesti klubide esivõistluste eelringis Kaido Külaotsa malekooli.
Meie võistkonnas siis Eesti parim meesmaletaja suurmeister Kaido Külaots, Eesti parim naismaletaja Monika Tsõganova ja minu sugused (või veidi paremad) patserid, kes enam nuppe eriti aktiivselt ei liiguta. Võib arvata, kellelt võistkonna kasuks enamus punkte tulid. :)

Nii ma siis üle pika aja taas tõsisemalt nuppe liigutasingi. Andis tunda, et paus on olnud pikk. Kindlust ikka üldse ei olnud ja mõte ka eriti kiiresti ei jooksnud. Isegi oma lemmikavangu olen ära unustanud ning suutsin kaotada seal nii mustade kui ka valgetega. Kümme aastat tagasi oleksin sama tugevusega vastased kindlalt üle mänginud. Aga eks siis tuleb taas käigud selgeks õppida ja natuke praktikat saada.

Kokkuvõttes sain isegi 2,5 punkti 7-st. Ja võistkonnaga jäime jagama viiendat kohta. See aga tähendab seda, et meid vist isegi lastakse finaalturniirile. Siis saame loodetavasti ka veidi täiendust oma võistkonna ridadesse, kuid kõrgete kohtade eest vaevalt et võitlema hakkame. Aga põhiline on ikkagi osavõtt ja oma klubi esindamine. :)

reede, 2. veebruar 2007

Prantsuse keel - minu arm

Eile maabusin esimeses prantsuse keele tunnis. Juba ammu olen mõelnud, et peaks selle taas meelde tuletama. Nüüd tänu Teelekesele sai see ka teoks. Gruppidesse määramise testi teha oli igal juhul väga naljakas. Aru nagu saaks, aga kirjutada ei oska midagi. Ja kogu grammatika oli ka loomulikult ununenud. Loodetavasti hakkab vaikselt siiski meenuma. Õnneks tase vaid natuke edasi päris algajatest. Õpetaja on lahe ja grupp tundub ka. Igal juhul esimene tund läks väga kiiresti ja lõbusalt. Kui neid kodutöid nüüd ainult tegema ei peaks...

neljapäev, 1. veebruar 2007

Viis minutit puhkust planeedile

Keskkonnakaitsjad kutsuvad üles täna kell 18.55 GMT (20.55 Eesti aja järgi) loobuma viieks minutiks elektri kasutamises. Selleks ajaks lülitatakse välja ka Eiffeli torni valgustus.

Tekstülesanne Äripäeva moodi

* Taskuraha saab Leiu isa käest, enamjaolt 50-75 krooni nädalas. Kindlat kuusummat määratud ei ole.
* Leiu keskmised sissetulekud ja väljaminekud kuus, kroonides
* Sissetulekud: Taskuraha vanematelt 800
* Väljaminekud: Kuupilet 60
* Riided 300
* Meelelahutus, väljas söömine 440

Küsimus - mitu nädalat on kuus ?

http://www.aripaev.ee/3477/rubr_artiklid_347711.html?e=mc2&leht_id=3477

Statistiliselt korrektse vastuse pakub Teeleke:
* kuus on keskmiselt 12,8 nädalat
* piirides 10,6 kuni 16 nädalat/kuus
* usaldusvahemik (0, lõpmatus)