kolmapäev, 9. juuli 2008

BaltoScandal

BaltoScandal pidas see aasta juubelit. Juba kümme korda on rõõmustatud teatrihuvilisi uute ja põnevate etendustega. Viiel korral olen ka mina Rakverre jõudnud. Nagu alati, oli ka seekordne BaltoScandal piisavalt šokeeriv, piisavalt uuenduslik, kuid samas endiselt ka huvitav ja nauditav.

Eesti teatripublik pani mind isegi veidike imestama - sakslaste "Why Don't You Dance?" ajal oli kõigil võimalik minna "lavale" tantsima ja üllataval kombel läks publik üpris hästi sellega kaasa. Vähemalt ei tekkinud piinlikke hetki, kus näitlejad oleks pidanud rahvast liialt paluma.

"Look, Look" etenduses võtsid näitlejad ennast peaaegu paljaks ja panid siis tagasi riidesse. Täpselt nii nagu juhtus - püksid pähe või särgid jalga, põimides kõike omavahel. Osav leid näitamaks, kuidas on lihtne sünnitada tänapäeva moodi.

Šokiteraapia eest hoolitses prantslaste "I Apologize". Nukufetiš, homofetiš jms oli isegi minu jaoks liig. Lisaks veel absoluutselt olematu õhk spordikirikus. Imestan, et keegi seal ära ei minestanud. Igal juhul jäi see etendus parajalt häirima, kuid sellisena see mõeldud oligi...

Sildid: