esmaspäev, 14. juuli 2008

Perikles

William Shakespeare "Perikles"
Lavastaja: Tiit Ojasoo
No99

Klassikaline Perikles moodsas kuues. Armastuse otsimine. Armsama otsimine. Kõige kiuste. Üle seitsme maa ja mere. Õnn on seal, kuhu sa ta unustanud oled.

Lusti täis etendus. Palju tantsu ja laulu. Meenutab paljuski Linnateatri "Impro" lavastusi. Näitlejad ka ise naudivad täiega mängimist. Aint Mirtel näis kuidagi väsinud ja vähem säravam kui muidu. Samas ei olnud tal see kord ka kandvat rolli. Selle eest tegi Lenna Kuurmaa suurepärase debüüdi teatrinäitlejana. Silm kohe puhkab teda vaadates.

Meeldejäävaim tseen on, kus Lenna ja Inga Salurand mängivad lõbutüdrukuid. Mmmmm, millised naised. Eriti Inga muidugi. Ja millised kostüümid. Paremini ikka annab asja mängida.

Täiesti kohustuslik etendus.

Madis Kolk: "Aga kui tegelikult ongi kõik väga hästi?"
Margit Tõnson: "Mure inimese pärast"

Sildid:

4 Comments:

Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kas asi on suves või midagi, aga kriitikute arvamuslood on viimasel ajal kuidagi nõrgad..
Isegi etenduste enda kohta, eriti suvel, on tunda et see on töö (mida on kõigil ülepea) mitte kunst ja arvamuslood on töö mitte usutav arutlus..

15:20  
Blogger Unknown said...

Oot, mis.
Kus need kriitikud siin on?
Ei pretendeeri arvamuslooks ja veel vähem kustiliseks. Pigem lihtsalt väike meenutus, mis etendusest meelde jäi ja kas tasub vaatama minna või mitte.

20:20  
Anonymous Anonüümne said...

väljendasin end halvasti enne. mõtlesin neid linke, mida sa oled lisanud ajakirjandusest, kus nö päris kriitikud on etendusi arvustanud. mul on need alati huvi pakkunud, paljud on sõna- ja mõtteosavad, hea (sisukas) arvamuslugu rikastab mõnusalt lavastuse kogukomplekti. Mind on ikka huvitanud etenduste arvamuslood ja olen kindlalt rohkem neid lugenud kui etendusi näinud, näiteks huvipärast mõni mõnus: http://www.temuki.ee/arhiiv/2007/05/lugu4.pdf, http://www.parnupostimees.ee/250308/kultuur/10083854.php, http://www.virumaateataja.ee/250407/esileht/15037881_1.php - lihtsalt häid asju teatri maalt lugeda. kindlasti on neid palju veel. viimaselajal pole näinud nii mõnusaid.. on kuidagi lühikesed ja kiired.. seda mõtlesin ja loomulikult ei käinud mu kommentaar sinu kirjutiste kohta! :) (pirgit)

10:04  
Blogger Unknown said...

:)

Võib-olla olen laisaks läinud jah.
Kohati küll ka juhtub, et satun asju vaatama nii vara, et eriti arvustusi veel polegi. Ja hiljem ju ei viitsi hoopiski asja uuendada.

Ja kindlasti on ka kõik asjalikud ajalehtede kriitikud suvel puhkusel.

14:30  

Postita kommentaar

<< Home