reede, 25. detsember 2009

Teatriaasta kokkuvõte 2009

Nähtud etendusi suutsin kokku lugeda 25.
Enim meeldinud etendused: Pea vahetus (No99), Kes kardab Virginia Woolfi? (No99), Kuidas seletada pilte surnud jänesele (No99).
Parim naisroll: Ita Ever (Hiilgav!)
Parim meesroll: Priit Võigemast (Pea vahetus)

Mis jäi meelde: No99 ruulis see aasta. Mitte, et teised oleksid olnud kehvemad, kuid kuidagi jäid enim meelde ikkagi No99 etendused. Mis sest, et paljuski külalisnäitlejate tõttu (Priit Võigemast, Märt Avandi, Hendrik Toompere Jr). Samas oli ka Linnateatris taas palju põnevat (Arbuusisuhkrus, Minu tädi, Meie, kangelased). Mulle meeldib psühholoogiline teater. Meeldivad sõnumid, keerukad mõttelennud, meeldib mängulisus.

Kui eelmine aasta arvasin, et keskendun see aasta veidi rohkem ka väiksemate ja provintsiteatrite etendustele, siis tegelikkuses jäid peamisteks ikkagi Tallinna neli suuremat teatrit: Draamateater, Linnateater, No99 ja VAT teater. Võib-olla siis järgmine aasta jõuan rohkem ka mujalegi. Eriti kuna masu tõttu uusi etendusi väga palju välja tooma ei kiputa.

Parimat naisrolli oli veidi raske välja tuua. Eriti säravalt jäigi meelde vaid Ita Ever. Mees näitlejatest oli minu meelest suurepärane aasta taas ka Hendrik Toompere Jr'il.

Sildid: