teisipäev, 28. detsember 2010

Teatriaasta kokkuvõte 2010

Nähtud etendusi suutsin kokku lugeda 29 (neist 4 BaltoScandalil).
Enim meeldinud etendused: Maarja kuulutamine (Theatrum), Toatüdrukud (Rakvere teater), Ma armastasin sakslast (Linnateater).
Parim naisroll: Ülle Lichtfeldt (Toatüdrukud)
Parim meesroll: Argo Aadli (Vahepeatus, Kes kardab Virginia Woolfi?)

Mis jäi meelde: häid etendusi oli tegelikult palju ja vaid kolme välja toomine oli keeruline. Palju oli ka sellist veidi teist moodi teatrit - Ühtne Eesti suurkogu, Live News Project, Saare esimene lint...

Draamateatrilt pole küll mu loetelus juba teist aastat ühtegi etendust, kuid ma ei saa öelda, et nad head teatrit ei teeks ja kokkuvõttes käisin nende etendusi kõige rohkem vaatamas. Väikese saali etendused meeldivad mulle Draamas endiselt palju rohkem, kui suure saali omad. Rohkem kunsti, vähem kommertsi. Kui Pärnu Endla välja arvata, siis nägin midagi kõigi Eesti suuremate teatrite repertuaarist. Järgmine aasta siis tuleb ka Pärnu plaanidesse võtta.

See aasta oli naisnäitlejate aasta. Meelde jäid mitmed suurepärased dialoogid: Ülle Kaljuste ja Maria Avdjushko Sügissonaadis, Ülle Lichtfeldt ja Tiina Mälberg Toatüdrukutes ning Laura ja Maria Peterson Maarja kuulutamises.

Sildid: