pühapäev, 30. juuli 2006

Rogain

Rogain toimus sellel korral Harku valla maadel, stardipaigaks Keila-Joa. Imelikult läks see võistlus. Jõudu ei olnud ja orienteeruda ei osanud. Kahtlaselt palju tuli neid orienteerumisvigu. Väsimus? Paljuski aitas kaasa kindlasti suhteliselt nigel mõõtkava ning kaardi trükkimine loode-kagu suunaliselt (mitte põhja-lõuna nagu tavaliselt). See muutis suunataju kohati raskeks ja nõudis pidevat kompassi kasutamist. Korra suutsime ka nii ära eksida, et mul polnud õrna aimugi, kus me oleme. Pool tundi ragistasime siis läbi võsa, mööda loomaradu, et kuskile turvalisse kohta välja jõuda. Lõpuks panimegi end kaardile tagasi, aga aega ja jõudu läks sinna piisavalt.

Peale nelja tundi olid jalad igal juhul juba suhteliselt väsinud ja villis. Avastasime, et olime oma võimeid tugevalt üle hinnanud, punkte vales järjekorras võtnud ning tänu sellele jäi tagasi teel vaid üks punkt ette. Olime lootnud jõuda teha tunduvalt suurema kaare.

Turbaväljal oli päris naljakas joosta. Kõige pealt me muidugi ei saanud üle kraavi, mis meid sellest eraldas. Siis sai väike purre ehitatud, millest aga polnud absoluutselt kasu, sest see lihtsalt vajus mutta. Kuidagi saime siiski üle hüpatud. Turbaväljal jooksmine oli nagu liivas jooksmine, ainult et lisaks kogu jalgaalune vetrus.

Kokkuvõttes 78 punkti ja koht kuskil tagumises pooles.
Tulemused.

Sting

Sting oli hea. Vanameistrile kohaselt. Rahustavalt hea. Turvaliselt hea. Nagu ka Triinu kirjutab.

"Englishman in New York", "Fragile", "Fields of Gold", "Roxanne"...
Saagu nimetatud vaid mõned tuntud ja väga head lood.

reede, 28. juuli 2006

Kõik Leedsi mängud otseülekannetena

Nagu mu kaaskannatajad juba märkisid: "Tundub, et tuleb õllene ja krõpsune ja praene ja üldse päris õudne aasta".

Ehk siis Viasat näitab see hooaeg otseülekannetena kõiki Leedsi liigamänge.
Kellele seda Premiershippi ikka vaja on. :p

Ma nüüd lidun poodi digiboxi järele. :D

Elion vol2

Nädala alguses sain lõpuks kodus ka neti tagasi.
Ainult nädalake läkski.
Ja seda mitte selle tõttu, et nad oleks asja ära parandanud, vaid tänu sellele, et panin endale hoopis korrusmaja interneti sisse. Aga kuna nad ei vaevunud mitte selgeks tegema, kus siis kokkuvõttes probleem oli, saan ma rahulikult neile maksta ka selle aja eest, mil mul netti ei olnud. :S

teisipäev, 25. juuli 2006

Sõida tasuta. Räägi tasuta.

Tänasest vurab Tallinnas ringi Skype'i tramm, kus sõita saab täitsa tasuta. Sama tasuta, kui Skype'iga rääkida. Kahjuks küll on nende kahe asja sidumine veidi raske, aga äkki varsti tekivad trammidesse ka Skype'i kioskid. :p
Sõida tasuta. Räägi tasuta.

esmaspäev, 24. juuli 2006

Horvaatias puhkamas

Vahepeal, kunagi ammu ammu, sai ka siuhti Horvaatias käidud. Meri, mäed, palmid, vein, saared... Ilus ja armas igal pool. Õnneks suutsime kuidagi ka kõige suurematest turisti kohtadest üldjuhul eemale hoiduda. Igal juhul on Horvaatia koht, kus tasub ära käia ja väikesest kirjeldamisest pole mingit kasu.
Mõned faktid siis lihtsalt:
10 päeva
6200 km
Bensiin kõige odavam Balti riikides (14-15 kr/l), kõige kallim Austrias ja Saksamaal (21-23 kr/l). Poolas (17 kr/l), Tšehhis (18 kr/l), Horvaatias (18 kr/l) selline keskmine.
Ööbimine peamiselt telgiga kämpingutes. Kuid suhteliselt odav ja kättesaadav on ka kodumajutus.
Väikesed linnakesed ja külad hästi ilusad ja armsad; suurlinnad suhteliselt vähe ütlevad.
Seksikad ujumissussid saab palju odavamalt kohapealt kätte.
Merisiile ei näinud.
Top üks ranna külastasime ära.
Arbuusidest ja muudest puuviljadest sõime ennast lõhki.
Veine degusteerisime piisavalt.

Folk

Folk nagu ikka oli super, kuigi veidi väsitav. Kogu keha valutab ja hääl pole ka veel täielikult taastunud. Neli päeva järjest hüpata pole lihtne.
See kordset folki iseloomustas minu jaoks kindla peale minek. Mõningaid häid asju sai isegi mitu korda kuulatud. Varasematel aastatel olen võib-olla veidi rohkem otsinud ka midagi gurmaanidele. Võib-olla järgmine aasta jälle. :) Samuti sai lõunaseid kontserte veidi kergemalt võetud, et siis õhtul peamiste esinejate ajal vormis olla.

Vägilased ja iirlased on ikka alati üle prahi. Vägilaste kontsert möödus nii kiiresti, et ma ei saanud arugi. Ja nad suudavad alati rahva tantsima panna. Ööpimeduses toimunud Virre oli samuti väga lahe, uue tulijana üllatas Diskreetse Mango Trio. Tõeline energiapomm tuli aga see kord Rootsist - Tummel. Nende muusika on paljuski mustlasmuusika sugemetega ja seega väga elav. Võib öelda, et nad olid sama energeetilised, kui selle ala lipulaev Haydamaky. Isegi oma pasunamees oli neil olemas. :D
Iiri muusikat esindasid folgil Altan Iirimaalt ja Filska Šetlandi saartelt. Mõlema järgi sai väga hästi tantsida, kuid olid ka mõned väga ilusad ballaadid. Filska lubas igal juhul juba varsti Eestisse tagasi tulla. :)

Folgil on hea olla. Alati on palju sõpru ümber ringi. Alati leiad mõne uue või siis taasavastad mõne vana.
Keegi oli teinud väikese uurimuse, mis inimestele folgiga seostub. Esimesena oli peamiselt meelde tulnud palju ilusaid neiusid ja Karksi õunasiider. Edasi ka palju sõpru ja väga hea muusika. Nii see folk on - silmarõõmu igal pool. Ja hetkel igal juhul kuulan Vägilaste uut plaati.

risti pirbe iret piret pirberist...


Uff: Ärge andke mulle nii palju alkoholi!
Estonian Air: Kuhu sa täna lennata ei taha?

neljapäev, 20. juuli 2006

World Jump Day

Täna on World Jump Day.
Kell 11:39:13 GMT proovitakse 600 miljoni inimese üheaegse hüppe tulemusena muuta maa orbiiti ning peatada kliima soojenemine.

Pikemalt EPL'ist.

Vaata ka World Jump Day.

kolmapäev, 19. juuli 2006

Äritavad

ÄRI EESTI MOODI: Sul on kaks lehma, naabril aga kolm. Sa ei saa enne rahu, kui oled naabri lauda koos lehmadega maha põletanud.

ÄRI AMEERIKA MOODI: Sul on kaks lehma. Ühe müüd maha, teist sunnid neli korda rohkem piima andma ja oled üllatunud, kui ta maha sureb.

ÄRI PRANTSUSE MOODI: Sul on kaks lehma. Sa hakkad streikima, kuna tahad ka kolmandat.

ÄRI SAKSA MOODI: Sul on kaks lehma. Sa söödad ja hooldad neid niimoodi, et nad kasvavad kümme korda suuremaks ja annavad kakskümmend korda rohkem piima.

ÄRI MEHHIKO MOODI: Sul on kaks lehma, aga sa ei tea kunagi, kus nad on, kuna sul on vaheldumisi kas siesta või manana.

ÄRI JAAPANI MOODI: Sul on kaks lehma. Sa update´id neid niimoodi, et nad elavad sada aastat vanaks ning toituvad ainult ühe korra kuus ja samast piimast, mida ise annavad.

ÄRI SHVEITSI MOODI: Sul on 5000 lehma, aga ükski ei kuulu sulle: sina teenid nende hoidmise pealt.

ÄRI INDIA MOODI: Sul on kaks lehma. Sa söödad ja hooldad neid, aga lüpsta ei tohi, kuna lehmad on pühad loomad.

ÄRI IRAAGI MOODI: Sul on kaks lehma. Sa paned neile lõhkeainevöö ümber, saadad USA sõjaväebaasi ja lased nad õhku. Okupandid saavad surma, sina oled rahul.

ÄRI VENE MOODI: Sul on kaks lehma. Sa loed nad üle ja saad viis. Loed uuesti ja saad 42. Loed veel kord – ja neid on 12. Väsid ülelugemisest ja avad järgmise viinapudeli.

Allikas: Eesti Ekspress

teisipäev, 18. juuli 2006

Elion - hoolimatus ruudus

Ma nüüd elan ennast välja:
piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks! piiks!
Ja kõik muud ropud sõnad.

Igal juhul olen ma rõõmsa Elioni kliendina nüüd mõnda aega kodus internetiühenduseta.
Ärkan mina eile hommikul üles - netti ei ole. No hea küll, ikka juhtub.
Õhtul - endiselt netti ei ole. Helistan mina Elioni tehnilisele toele - istun 20 min ootejärjekorras taustaks aina nõmedamaks muutuv muusika. Ei midagi. Ei viitsi keegi mu kõnet vastu võtta. Helistan siis Elioni klienditeenindusse. Ja ohoo, juba 4 min möödudes võetakse mu kõne vastu. Tibi muidugi ei jaganud asjast midagi ja peale modemi restardi soovitas mul uuesti tehnilisele toele helistada ja oodata seal. Nu neid restarte olin ma juba oma kolm tükki teinud.

Okei, uuesti tehnilise toe ooteliinile. Ja ennäe, peale 25 min ootamist võetigi mu kõne vastu. Too tüüp oli veidi asjalikum, aga ei õnnestunud ka tal midagi aidata. Tuleb tehnik kohale saata. Aga kuna meil on hetkel hästi palju tööd, siis ta arvatavasti homme ei jõua ja võib-olla ka ülehomme mitte.

Kas tõesti on Eestis nii suur IT tööjõu puudus, et isegi Elion ei suuda endale inimesi tööle võtta? Või nad lihtsalt ei hooli? Miks ma pean 20 + 25 + 4 min ootama, enne kui keegi suvatseb mu kõnele vastata? Ja miks ma pean mingit tehnikut ma ei tea kui kaua ootama?

Lisaks ei saa ma aru, miks ma kõigilt Elioni infoliinidelt pean teateid kuulama kahes keeles. Minu arust on Eestis ainult üks riigi keel...

esmaspäev, 17. juuli 2006

Puhkuselt tagasi

Esimene tööpäev peale puhkust on ikka raske.
Olen pool päeva üritanud oma e-maile ja chat'e lugeda. Samal ajal juba kõik tahavad midagi. Ja kõik tahtsid seda juba eilseks. :D

Aga üldiselt on homme ka päev...

Aga ühe bugi siiski parandasin ära. :D

pühapäev, 2. juuli 2006

Telgi põhiomadus

Peale esimest lahtivõtmist ei taha ta oma ümbrisesse enam kuidagi mahtuda.

Sokid

Miks pole Eestis võimalik osta piltidega meeste sokke?
Miks peavad kõik sokid olema nii masendavalt igavad?
Mul on näiteks muumidega sokid. Ja Pluutoga. Ja šokolaadiküpsistega...

Lõpetamised

Kevad on lõpetamiste aeg. Ka see aasta said diplomi kätte paljud lapikud ja muud sugulased. Seal hulgas said magistri kraadi kätte ka mu ema ja õemees. Huvitav, kes meie perekonnast esimesena doktori ära teeb. :p



xDream

See kordne xDream oli öine ja toimus Kurgjal. Nigelasti läks meil see värk. Jooks oli alustuseks enam-vähem. Ühe punktiga läksime natuke rappa ning kaotasime veidi aega ja jõudu. Jooksu lõpus aga tuli kõikidel üle jõe ujuda. See lõi rütmi sassi. Õnneks oli küll vesi suhteliselt soe. Edasi kanuusse, mis see kord tundus juba alguses kuidagi raske. Siiski pigem võitsime paar kohta. Kanuu lõpus oli järgmine läbi jõe sumpamine. Olin selleks ajaks juba piisavalt kustunud - näljane ja janune. Vahetusalas sai küll hulgi jõujooki ja müslibatoone sisse kugistatud, kuid külmavärinate vastu see ei aidanud. Ka ratta seljas ei tulnud öine jahedus ning tuul asjadele kasuks. Seega otsustasime katkestada. Ei näinud mõtet enne puhkust tervisega riskida.

Au neile, kes pika ja raske võistluse ikka läbi tegid. Järgmiseks korraks olen ise ka kogemuse võrra rikkam ja tean paremini ette valmistada.

Baltoscandal

Veel viimast päeva kestab Rakveres teatrifestival Baltoscandal. Mina sattusin sinna see kord reede õhtul. Juba neli korda olen sattunud ja satun ka edaspidi. :) Kuigi tundub, et suurema osa publikust moodustavad teatri inimesed ja kriitikud. Etendused (või tihti peale pigem performance'id) on alati lahedad. See kord oli põnevaimateks soomlaste "Lapsia, lintuja ja kukkasia" ning liibalonlaste "Looking for a Missing Employee".

Mu töökaaslane tõi välja huvitava tähelepaneku, et soomlaste etendus oli ainuke, kus ei kasutatud videot. Teater on muutumas. Tehnilisemaks.

Baltoscandal projekteeribki natuke teistsugust teatrit.

Stressuur

Eelmine nädal möödus mega kiirelt pidevas tegutsemises - päeval koolitusel, õhtul tööl. Lisaks hulgi "sotsiaalseid" kohustusi. Igal juhul jäin ellu ja tööl suutsin enam-vähem oma projektid ka ära lõpetatud.

Nüüd peaks vaikselt kohvrit pakkima hakkama, et juba teisipäeval Horvaatia poole kimama hakata. Tee peal veel väike põige Berliini, et natuke jalgpalli hullusele kaasa elada. :)