kolmapäev, 30. august 2006

Skype kolme aastane

Eile sai Skype juba kolme aastaseks. :)

neljapäev, 24. august 2006

Mõista-mõista

Mõista, mõista, mis on pildil.
Õigesti vastanute vahel loositakse välja reis kahele Elbooniasse.

Optimeerimisülesanne

Visuaalne näpuharjutus Andrélt:
http://www.newgrounds.com/portal/view/200730

kolmapäev, 23. august 2006

Pikasilla xDream

...oli mudane. Ja mitte vähe. :D
Kuni kanuuni oli kõik kontroli all. Mõned väiksemad vead sai tehtud, kuid kõik oli hästi. Ühes lisaülesandes lõpuks vedas ka meil ning suutsime täpselt ära arvata 35m kõrguse torni pikkuse.

Viimase etapina aga kanuu. See oli see kord kuidagi eriti raske. Kohe algusest peale. Ja siis tuli muda. Punkt on 50m kaugusel, aga punktini ei saa, sest ees on ainult muda. Kuidagi sõudsime ennast jõuga sealt läbi. Viimnegi jõuraas jäi küll ka sinna.

Järgmine punkt ja hops kaldast 3m kaugusel mina kanuust välja. Järgmine hetk avastan ennast nabani mudast, mõlemad jalad krampis, võimatuna ennast kusagile liigutama. Õnneks tulid võistkonna kaaslased ja korjasid mind üles. 5m eemal randudes sai punkti täitsa kuiva jalaga ära võtta...

Sellegi poolest oli lahe ja Skype'i võistkondadest taaskord teine koht. Tundub, et peab trenni tegema hakkama. :p

Nädala lause

Arnold Rüütel: "Ma ühe lause ütlen veel. Ka härra Ansip, sinu sellest avaldusest, et kõik kadunud ja kaotatud praegu tänase peaministrina samuti selle jutuajamise sellise avalduse tõttu."

Vajan tõlget.
Hädasti.

Ja masendav on see, et KK ja RL on teinud Presidendi valimistest komediandi. :(
Kõigilt, kes ei hääleta Toompeal Presidendi valimistel, tuleks ära võtta Riigikogu liikme volitused. Rahvas on nad sinna valinud selleks, et nad esindaks meid, mitte selleks, et nad seda ei teeks. Kui nad ei taha oma põhiseaduslikku kohustust täita, siis tulgu sealt minema.

Septembris me ei joo

www.septembriseijoo.ee

Kogu alkohol tuleb hävitada juba augustis.

Tegelt tahtsin millestki muust kirjutada, kuid kahjuks (või õnneks?!) läks see meelest.

reede, 18. august 2006

Dilbert

Murphy seadus reede kohta

Murphy seadus reede kohta:
"Kui tööl saab mõni probleem tekkida, siis tekib see reedel"
"Kui ühtegi probleemi ei saa tekkida, tekib see ikkagi reede õhtul"

Ehk siis millegi pärast on reeded tööl alati kõige paanilisemad päevad.
Ja reede õhtul alati kõik avastavad, et neil oli midagi vaja juba üleeilseks.
(doh)

neljapäev, 17. august 2006

Kaval-Villu & Sarvik-Edgar

... ehk kuidas tehakse Eestis Presidenti aastal 2006.

Mark Soosaar: "Pimesikumäng presidendiga"

Masendav.
Koli tõesti või Lätti.

Siia juurde ka tänase Ekspressi nädala anekdoot:
Reiljan ja Savisaar löövad kokku koostööleppe rahavoogusid, kui sisse tormab sekretär Kadri, kes ahastavalt hüüab: "Reformikad tegid meile jälle ära. Nad esitasid presidendikandidaadiks pensionärist Tädi Maali. Meie ju toetame pensionäre ja Rahvaliit peaks nagu maainimest toetama."
Villu hakkab õhku ahmima ja kukub näost täitsa ära, kuid Edgar ütleb: "Kutsume Tädi Maali meie volikogu ette, mina kirjutan küsimused küll valmis, kuid seekord vastuseid ei kirjuta. Küll te näete, et Tädi Maali loobub ise kandideerimisest."

esmaspäev, 14. august 2006

Lihtsalt punane

ehk reedel sain vägeva elamuse Simply Red'i kontserdilt. Energiat andis see kontsert igal juhul kuhjaga. Kui Lauri Saatpalu oskab väga hästi alati ka üksinda terve lava täita, siis Mick Hucknall teeb seda veel vägevamalt. Igal juhul polnud tal mingi probleem panna publik igat lugu kaasa laulma. Lõpp oli veel eriti võimas hitisadu ning ansambel sai kaks korda tagasi kutsutud. Mul korraks tekkis küll paanika, et ma oma lemmiklugu "Sunrise" ei kuulegi, kuid kolmanda lisaloona see siiski tuli. :)

"Sunrise" oli lugu, mis mind Rootsis lõputööd kirjutades tihtipeale saatis. Chill.
Igal juhul kuuldes, et Simply Red tuleb Eestisse esinema, teadsin kohe, et tahan neid kuulama minna.

Simply Red'i soojendama kutsutud Liisi Koikson mõjus veidi kohatuna. Kogu tema kontserdi aja oli tunne, et ta on vales kohas ja et ta saab sellest ka ise väga hästi aru. Igal juhul pole ta endiselt õppinud ära lavalist liikumist ja ka publikuga suhtlemine jätab soovida. Liisi sobib palju rohkem väikesesse intiimsesse saalikesse, kus vaikselt nautides saab kaduda unistuste rüpesse. Kuid Saku suurhall oli tema jaoks ilmselgelt liiga suur.

Sade

Mõnikord on mõnus lihtsalt oma muusikafailides sorida ja midagi põnevat taasavastada. Täna leidsin Sade'i. :)

teisipäev, 8. august 2006

Kuidas blondiinid programmeerivad

Kaks lihtsat õpetust:
* Blondiin programmeerija
* Blondiin programmeerija vol2
* Blondiin programmeerija vol3

Igal juhul, kes proovib kõigest väest, saab üle igast mäest ja progemine on tegelikult imelihtne. :)

How weird are you?

Me kõik oleme vähem või rohkem imelikud. Mina igal juhul olen peaaegu see kõige imelikum.

You Are 90% Weird

You're more than quirky, you're downright strange.
But you're also strangely compelling, like a cult leader.


Allikaks: Teelekese seiklused

esmaspäev, 7. august 2006

Mõttetera

Minevik ei ole veel ajalugu ja fakt ei ole veel tõde.
Neil on isegi kaunis vähe ühist.

Lennart Meri

Miks on raske olla keskkonnasõbralik

Tahaks olla keskkonnasõbralik. Kasvõi moe pärast. Natuke enamat, kui elementaarne enda järelt metsaaluse puhtaks jätmine. Aga raske on see värk.

Ma oleksin nõus oma prügi sorteerima. Natukenegi. Aga sellest pole mingit kasu, kui konteinerid on mõeldud ikka ainult segasodi jaoks ja lähim keskkonnapunkt asub 10 km kaugusel. Ei ole eriti mõttekas sõita selleks maha 10 km, et kaks patareid ära visata. Ideaalne oleks, kui saaksin sorteerida eraldi vähemalt paberi, metalli, klaasi, plasti ja muu sodi. Rootsis see töötab. Õnneks on mul kodu juures vähemalt paberi konteiner olemas. Kuid vahepeal otsustati, et on väga kaval see lukku keerata, nii et vanapaberit oleks võimalik lisada ainult läbi väikese pilu. Väga ebamugav on tervet suurt ajalehekuhilat sealt läbi toppida või siis eraldi kogutud muu paberipraht ükshaaval kotist prügikasti toppida.

Pudeliautomaadid võimaldavad lõpuks ka “valgel” inimesel oma taara ära viia. Mis sest, et need päris kõike vastu ei võta. Vähemalt enamus jõuab ikkagi taastöötlemisse (ja ülejäänud loodetavasti koriluse kaudu ka).

Tahaks sõita ühistranspordiga. Kiire, puhta ja mugava ühistranspordiga. Nagu mujal. Tahaks näha Tallinna liiklust ühistranspordile optimeerituna. Tallinnas sõidavad täiesti karistamatult kõik jõmmid ühistranspordiradadel. Sest neil on ju kiire. Ja mitte üht trahvi ei tehta selle eest.

Göteborgis peavad trammid üliharva ootama rohelist tuld. Kõik valgusfoorid on reguleeritud nii, et olenemata hetketsüklist, pannakse ülejäänud liiklus seisma ja lastakse ühissõiduk läbi. Tallinnas aga kohati tundub asi vastupidine – valgusfoor läheb punaseks just siis, kui tramm hakkab ristmikule jõudma.

Autoga ummikus istumine on masendav. Kuid muud võimalust lihtsalt ei ole. Ühistranspordiga võtaks liiklemine veel kauem aega (sest ka ühistransport istub meil ummikus). Lisaks ei saa sellele kunagi kindel olla.

Peaks ostma endale väikese võrri. :) Saaks rahulikult ummikutest mööda põristada ja ka kütust võtab ta neli korda vähem kui auto. Üks võimalus oleks veel jalgrattaga sõita. Tallinna jalgrattateed on aga lootusetud. Savisaar laseb kõnniteedele maalida jalgratta pildi ja kiitleb ajakirjanduses, et taas lisasime 200 meetrit jalgrattateed. No ei saa nii. Kõrged äärekivid on ühed masendavamad asjad jalgrattateedel. Kahjuks liigagi sagedased. Lisaks veel autojuhtide hoolimatus ning teadmatus. Liikluseeskiri sätestab, et peatee kõrval kulgev jalgratta/kõnnitee on ka osa teest ehk siis kõrvalteelt lähenev sõiduk peab jalgratturile teed andma. Müstilisel kombel on aga ka rattateele paigutatud mingid “anna teed” märgid. Veel lõbusam on muidugi Tartus – tuled hea hooga Riia mäest alla ja avastad järsku, et rattatee lõppeb trepiga. :D

Poodides topitakse alati suurem hunnik kilekotte sulle kaasa. Iga väiksemgi asi on vaja kotti pakkida. Ja kui ütled neile, et ei taha kilekotti, teevad nad väga imestunud näo. Tõesti imelik.

Natuke saab tegelikult iga inimene keskkonnasõbralikum olla. Kasvõi kustutades mõne üleliigse tule ära hetkel, kui antud ruumis keegi ei viibi. Öösiti linnade kohal olevat kuma vaadates on täitsa õudne, kui palju on ikka valgusreostust. Paljud valgustid täidavad küll turvalisuse ning dekoratiivseid eesmärke ja pimedas valgustatud kirikuid või linnamüüri on hästi hubane vaadata, aga kõik reklaamid võiks küll kinni keerata.

Ühesõnaga, kogu seda segast mõttetuhinat kokku võttes, üritan olla keskkonnasõbralik. Kuid vahel olen ka mina laisk. Ja üldist hoolimatust vaadates, tundub asi lootusetuna. Kuid loodan, et vaikselt siiski muutub ka eestlaste suhtumine. :)

Olukorrast riigis

Mailis Reps on lõpuks talveunest üles ärganud, kuid päikese käes täiesti seniilseks muutunud. Järsku on käes aeg paanitseda, et Eesti haridussüsteem on täiesti mäda. Huvitav kus ta seni oli? Haridusminister äkki? Nime poolest vähemalt.

Peeter Kreitzberg kirjutab Postimehes: “Karjed katastroofist on naeruväärsed”.

Vaata ka: "Uued õppekavad"

teisipäev, 1. august 2006

Lapikute suvepäevad

Eile avati traditsiooniline International SummerCamp for IT students.
Rahvusvahelisena nüüd juba kolmas kord. Enne seda aga lugematu arv kordi vaid eestlaste osavõtul.
See kordsed väliskülalised kõik Euroopast. Kaugemad punktid siis vast Kreeka, Wales ja Hispaania.

Korraldajad on teinud ära väga suure töö ja tundub, et kõik sujub. Eelarvegi on kõigi aegade suurim. Tuleb lõbus nädal. :)